Виснажені соціальною напругою дорослі порушують права дітей – Григорович

Виснажені соціальною напругою дорослі порушують права дітей – Григорович
Фото з відкритих джерел

Соціальна напруга позначається на двох третинах населення, зокрема на дітях, розповіла правозахисниця

В Україні сьогодні має місце порушення прав усіх верств населення, у тому числі дітей, оскільки в країні дуже високий рівень соціальної напруги, триває війна. Про це в коментарі «Главкому» сказала правозахисниця Лілія Григорович.

«Ми є свідками багатьох порушень прав людини… Хлопчика у Харківській області за чубчик – козацький оселедець – виганяли зі школи. У Бахмуті виникла проблема через те, що дитина хотіла говорити українською мовою», – зазначила Григорович.

Торкаючись теми конфліктів між учителем та учнем, Григорович закликала враховувати нинішні соціальні потрясіння, «коли напруження переживає дві третини населення, і це напруження, звісно, впливає на педагогічний хист». «Ми говоримо про школу, але очевидно, що найбільше насильство над дітьми може здійснюватися в сім’ї. Порушуватись їхні права можуть і вдома. І не тому, що українці – такі злі і люті, а тому, що життя зараз таке, що батьки через соціальну напругу певною мірою не можуть виконувати повноцінно свої обов’язки», – наголосила вона.

«Найголовніше право дитини – бути одягненою, ситою, іти до школи з книжками. Якщо це правило виконано, то це найголовніше. Але я маю певні сумніви щодо цього», – додала Григорович.

Дізнатися про рекомендації МОН щодо побудови навчального процесу у новому навчальному році можна у статті «Главкома»: «Здрастуй, школо! Всі головні зміни, які чекають на вчителів, школярів і батьків у новому навчальному році».

Про те, як  підготувати дитину до початку навчання у школі, а також про вплив на дітей та дорослих нових рекомендацій Міністерства освіти і науки читайте в інтерв'ю дитячого психолога Катерини Гольцберг.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: