Військові навчання в РФ: резервістів силоміць привозять до пунктів збору

Військові навчання в РФ: резервістів силоміць привозять до пунктів збору

Населення РФ не бажає брати участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України

У рамках стратегічних командно-штабних навчань ЗС РФ «Кавказ-2016» з 25 серпня ц.р. у Ставропольському краї тривають заходи з призову військовозобов’язаних запасу, під час яких виявлено істотні недоліки: значний недобір резервістів – призвано лише 10% від запланованого (протягом двох тижнів планується призвати 4700 резервістів); невідповідність у списках військовозобов’язаних; виїзд осіб, що підлягають відмобілізуванню з місць реєстрації; пияцтво на пунктах збору та їх самовільне залишення. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.
«З метою виконання плану мобілізації, центральною та місцевою владою було вжито, зокрема, репресивних заходів: проведення раптових перевірок силами поліції та доправлення виявлених військовозобов’язаних до пунктів збору; складання протоколів та доведення до військовозобов’язаних і їхніх родичів вимог законодавства про кримінальну відповідальність у разі уникнення призову на військову службу; перевірка громадян на в’їзді та виїзді з великих міст для примусового затримання військовозобов’язаних», – ідеться у повідомленні ГУР.
За даними української розвідки, головною причиною ухилення населення Росії від мобілізаційних заходів є небажання брати участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: