Власникам «Альфа-Банку» дозволили купити «Укрсоцбанк»

Власникам «Альфа-Банку» дозволили купити «Укрсоцбанк»

Антимонопольний комітет України завершив розгляд відповідної справи

Антимонопольний комітет України надав дозвіл компанії «ABH HOLDINGS S.A.» (м. Люксембург, Люксембург), що володіє «Альфа-Банком», на придбання акцій ПАТ«Укрсоцбанк» (м. Київ), що забезпечує перевищення 50 % голосів у вищому органі управління товариства. Про це повідомляє прес-служба АМКУ.
«Антимонопольним комітетом України завершено розгляд справи про концентрацію за участю компанії «ABH HOLDINGS S.A.» та ПАТ «УКРСОЦБАНК», яка відбувається на ринку банківських послуг», - йдеться у повідомленні.
АМКУ зазначає, що у ході розгляду справи Комітетом було проведено всебічне ґрунтовне дослідження впливу зазначеної концентрації на товарні ринки України та були направлені запити до експертів банківської сфери і відповідних державних органів, зокрема, Національного банку України, Незалежної асоціації банків України і Європейської Бізнес Асоціації.
За даними АМКУ, більшість опитаних експертів відповіли, що не вбачають негативних наслідків здійснення концентрації на ринок.
«За інформацією заявників, концентрація матиме позитивний ефект для конкуренції на ринку банківських послуг, оскільки учасники концентрації потенційно можуть скласти конкуренцію найбільш потужним гравцям на ринку банківських послуг», - повідомляє Комітет.
Очікуються, що банківська система України отримає більший та висококонкурентний банк, що має позитивно позначитись на її стабільності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: