Внаслідок вибухів під Вінницею постраждали близько 2 тис. будинків

Внаслідок вибухів під Вінницею постраждали близько 2 тис. будинків
Зруйнований будинок на Вінничині

16 будинків не підлягають відновленню

В результаті вибухів боєприпасів на військовому арсеналі поблизу Калинівки Вінницької області постраждали близько 2 тисяч житлових будинків, з них 16 не підлягають відновленню. Про це повідомив на сесії Вінницької міськради голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій.

Зокрема, постраждали будинки жителів міста Калинівка, сіл Павлівка і Сальник Калинівського району, а також сіл Медвідка, Лавровка й Дорожнє Вінницького району.

За словами Коровія, найбільша кількість пошкоджень будинків в селі Павлівка - понад 900 будинків. Є постраждалі будинки в Медведці, Дорожньому, Лаврівці, Сальнику, а також в самій Калинівці.

На ліквідації наслідків вибухів у ці дні працювали понад 2 тисячі осіб, в тому числі понад 100 саперів. На даний момент, вже практично завершено обстеження постраждалих населених пунктів від боєприпасів.

Як повідомляла раніше прес-служба ДСНС, станом на 7 годину ранку на території складу спостерігалася поодинока детонація боєприпасів.

28 вересня було відновлено рух автотранспорту на шляху державного значення Могилів-Подільський – Житомир, залізничного транспорту на перегоні Сосонка – Калинівка та рух потягів.

Всі населені пункти підключені до електропостачання, відновлено їх газопостачання. 

Всі місцеві жителі, евакуйовані через вибухи на військових складах поблизу Калинівки, повернулись до домівок.

Закрито рух повітряного транспорту в радіусі 12 км від м. Калинівка.

Нагадаємо, що в ніч на 27 вересня в селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю.

Військова прокуратура внесла до ЄРДР відомості за фактом вчинення диверсії у місті Калинівка Вінницької області, де напередодні сталася пожежа на військових складах, загалом відпрацьовуються чотири основні слідчі версії вчинення кримінального правопорушення.

Військові експерти вказують на ознаки теракту у вибухах під Вінницею.

Збройні сили України посилили охорону військових об'єктів по всій країні. 

Президент Петро Порошенко звернувся до керівників Генпрокуратури, СБУ, Нацполіції з вимогою знайти і притягнути до відповідальності винних у трагедії в Калинівці Вінницької області.

Про перебіг подій на місці вибуху боєприпасів читайте тут.

Читайте також статтю «Главкома»: Провісники Апокаліпсиса. Що передувало вибухам у Калинівці і чому про це мовчить влада?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: