Водій туристичного автобусу намагався вивезти з України бивень мамонта

Водій туристичного автобусу намагався вивезти з України бивень мамонта
Експерти встановили, що мамонт вимер понад 10 тис років тому

Вага бивня складає 8,5 кг

Водій туристичного автобуса «Краковець – Корчова» намагався вивезти до Республіки Польщі частину бивня мамонта, який вимер понад 10 тис років тому.

Про це у Facebook повідомляє прес-служба Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області.

Водій-українець на вимогу інспектора надав письмову декларацію, згідно якої перевозив «колекційний предмет» вагою 8 кг. Сам товар знаходився у коробці з-під стійки амортизатора.

«Предмет вилучили та скерували на експертне дослідження. Експерти встановили, що цей предмет є частиною бивня мамонта, який вимер понад 10 тис років тому. Ступінь збереження кісткової тканини свідчить, що предмет зберігався у замерзлому стані і ймовірно походить з території багаторічної мерзлоти. Його можна використати для різьблення невеликих скульптурних зображень», - йдеться у повідомленні.

Вартість такої кісти на чорному ринку може становити близько 350-400 євро за кілограм . Враховуючи вагу предмету - 8,5 кг, його ціна на чорному ринку становитиме 3- 3,4 тис євро. 

18076661_1336609179761617_1908017290892932091_o

У прес-службі ДФС пояснюють, що для переміщення за кордон культурних цінностей необхідні відповідні дозвільні документи, яких водій не надав й таким чином порушив вимоги Митного кодексу України. Складено протокол про порушення митних правил. Предмет правопорушення вилучено.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: