ВООЗ: Українцям загрожують епідемії через недовіру до вакцинації

Рівень вакцинації з 2008 року до 2015 впав до критичного, що призвело до спалаху епідемії поліомієліту

Через недовіру до вакцинації, в Україні можуть виникнути тяжкі епідемії. Низький рівень вакцинації спричинив випадок у 2008 році, коли смерть дитини пов’язали із щепленням від корі та краснухи.

Про це Громадському повідомила спеціалістка з питань імунізації бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні Вусаля Аллахвердієва.

«Щоб пояснити низький рівень вакцинації в Україні — потрібно подивитися на історію з 2008 року. Тоді виникла криза в програмі імунізації, в зв'язку з тим, що в Україні була провалена кампанія вакцинацій проти кору і краснухи. Тоді смерть дитини була неправильно асоційована з вакциною. Це все призвело до того, що і медики, і населення перестали довіряти імунізації», — сказала вона.

За словами Аллахвердієвої, рівень вакцинації з 2008 року до 2015 впав до критичного, що призвело до спалаху епідемії поліомієліту.

«Ми отримали ситуацію, коли не тільки поліомієліт, а й інші хвороби, які попереджають вакцини, стануть все частіше і частіше реєструватися в Україні. Якщо ми зараз не почнемо правильно прищеплювати і досягати рівня охоплення 95% і вище по кожному з цих захворювань — ми зіткнемося з серйозними епідеміями: і на дифтерію, і на стовбняк, і на інші хвороби», — сказала вона.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: