ВРЮ вимагає у Луценка доказів провини Гречківського

ВРЮ вимагає у Луценка доказів провини Гречківського
Фото Укрінформ

У ВРЮ закликали політиків та медіа «не спекулювати на темі хабарництва»

Вища рада юстиції сьогодні надіслала до Генеральної прокуратури України офіційне прохання про надання доказів, що свідчать про порушення Павлом Гречківським присяги члена Вищої ради юстиції. Як повідомили в прес-службі ВРЮ, це звернення надіслано до ГПУ з метою проведення повної, об’єктивної та всебічної перевірки фактів, наведених у зверненні прокуратури до ВРЮ щодо подання про припинення повноважень Гречківського.

До звернення долучено заяви Гречківського від 4 березня та від 5 вересня щодо погроз на його адресу з додатками для розгляду та відповідного реагування, про які він оголосив під час засідання ВРЮ 22 вересня 2016 року.

«У листі Генерального прокурора України Юрія Луценка на адресу Вищої ради юстиції вказано, що 21 вересня 2016 року Гречківському повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 15, частиною четвертою статті 190 Кримінального кодексу України (замах на шахрайство). Факт вручення підозри не є достатньою підставою для висновку щодо порушення присяги чи відсутності такого порушення, з чим погодилися і представники Генпрокуратури. Саме тому Рада звернулася до генпрокурора з офіційним зверненням про надання відповідних доказів, оцінка яких Вищою радою юстиції у межах розпочатої перевірки дасть змогу дійти об’єктивного та справедливого висновку», - прокоментував голова ВРЮ Ігор Бенедисюк.

Крім того, у ВРЮ закликали політиків та медіа «не спекулювати на темі хабарництва у Вищій раді юстиції, оскільки кваліфікація вказаного діяння Генеральною прокуратурою України наразі не стосується корупційного правопорушення».

Нагадаємо, 21 вересня Генеральна прокуратура України разом зі Службою безпеки України викрила одного з членів Вищої ради юстиції у вимаганні 500 тис. доларів за незаконний вплив на судове рішення.

22 вересня адвокат члена ВРЮ Гречківського Ігор Черезов повідомив, що Генеральна прокуратура України вручила його підзахисному підозру у замаху на шахрайство. У Вищій раді юстиції висловили сподівання на швидке й об’єктивне розслідування стосовно намагання отримати неправомірну вигоду одним із членів ВРЮ.

Увечері 22 вересня Печерський районний суд Києва відмовив Генеральній прокуратурі України у задоволенні клопотання про застосування до Гречківського запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення майже 13 млн грн застави, а лише визначив для нього заставу у сумі майже 3,9 млн грн.

Як повідомлялось, у Мінюсті кажуть, що посадити члена ВРЮ Гречківського буде складно. Крім того, стало відомо, що затриманий член ВРЮ пішов у безстрокову відпустку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: