Всі троє суддів у «справі Януковича» можуть позбутися своїх посад

Всі троє суддів у «справі Януковича» можуть позбутися своїх посад
Суд

Зокрема, на Максима Титова і Костянтина Васалатія написано шість скарг на двох

На розгляді Вищої ради правосуддя (ВСП) на сьогоднішній день знаходяться відразу шість скарг на двох суддів Оболонського районного суду, які ведуть «справу Януковича». Зокрема, на Максима Титова і Костянтина Васалатія щодо їх професійної діяльності та притягнення до дисциплінарної відповідальності.

ЗМІ стало відомо, що скарги на Васалатія були подані 17 листопада 2016 року на розгляді у члена ВСП Малашенкової і 12 грудня 2016 року на розгляді Волковицької. На Титова відразу 4 скарги: від 20 жовтня 2016 року на розгляді Мірошниченко, 6 лютого 2017 року (Гусак), а також дві нові скарги від 21 березня 2017 року і 3 квітня 2017 року (Нежура).

Варто відзначити, що, в разі прийняття Вищою радою правосуддя рішення про задоволення однієї зі скарг, це може спричинити за собою позбавлення судді своєї посади.

Адвокати Януковича вже заявляли, що наявність скарг на суддів у «справі Януковича» може бути тиском на суд.

Раніше, у Вищій раді правосуддя (ВСП) підтвердили наявність двох скарг на суддю у справі Януковича Владислава Дев'ятка, але нових заяв на нього не було. Про це телеканалу «112 Україна» повідомила начальник управління інформації Ради Оксана Лисенко.

За її словами, на розгляді ВСП дійсно є дві скарги на дії судді. При цьому вона уточнила, що також в ВСП є повідомлення самого голови Оболонського райсуду Києва Дев'ятко від 31 травня цього року про втручання в діяльність суду в частині здійснення правосуддя у кримінальній справі. «Це провадження стосовно Януковича за ознаками кримінальних правопорушень», - уточнила Лисенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: