Встановлено потужність вибухового пристрою, що спрацював в авто Шеремета

Встановлено потужність вибухового пристрою, що спрацював в авто Шеремета

Попередньо встановлено, що в автомобілі журналіста спрацював безоболочний саморобний вибуховий прилад, можливо дистанційний, або з затримкою

Попередньо встановлено, що потужність вибухового пристрою, що спрацював у машині журналіста Павла Шеремета, становила від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті. Про це повідомив радник глави МВС України Зорян Шкіряк на своїй сторінці в Facebook.

«Попередньо. Спрацював безоболочний саморобний вибуховий прилад, можливо дистанційний, або з затримкою. Попередньо, потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті», - написав він.

Тривають оперативно-слідчі дії, працюють експерти, вибухотехніки. Відпрацьовуються всі можливі версії цього жорстокого злочину, додав Шкіряк.

Нагадаємо, в середу вранці в центрі Києва в результаті вибуху машини загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Інцидент стався на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка. Як розказали свідки події, автомобіль «Субару XV» рухався по вулиці Івана Франка і несподівано піднявся шар полум'я, ймовірно, з моторного відсіку.

Слідчі попередньо кваліфікують злочин як умисне вбивство.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко теж заявив, що смерть Шеремета - це убивство.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: