Втручання РФ у вибори в США: допитали радника Трампа

Втручання РФ у вибори в США: допитали радника Трампа
Дональд Трамп

Стівена Міллера допитали через втручання РФ в американські вибори

У США допитали радника президента США Дональда Трампа Стівена Міллера через втручання РФ в американські вибори в 2016 році.

Про це повідомляє CNN.

Як наголошується, слідчих цікавило, зокрема, чи грав Міллер яку-небудь роль у прийнятті рішення про звільнення екс-директора ФБР Джеймса Комі. Крім того, Міллер був цікавий команді спецпрокурора, так як він брав участь у зустрічі Трампа з його зовнішньополітичними радниками в березні 2016 року.

Під час тих консультацій один з цих радників Джордж Пападопулос виступив з пропозицією про організацію зустрічі тоді ще кандидата в президенти США з російським лідером Володимиром Путіним.

Повідомляється також, що Міллер став найбільш високопоставленим представником команди Трампа, з якими провели бесіду співробітники апарату спецпрокурора.

Нещодавно Twitter прийняв рішення заборонити рекламу зі всіх акаунтів, що належать російським пропагандистам RT і Sputnik. 

Раніше компанія Google вперше виявила факти експлуатування російськими операторами платформи компанії для впливу на президентські вибори США 2016 року.

Також засновник корпорації Facebook і творець однойменної соціальної мережі Марк Цукерберг заявив, що передасть конгресу США інформацію по так званій «справі про російське втручання» в американські вибори президента в 2016 році.

Цукерберг повідомив, що співпрацює з владою США, а також не хоче, щоб «хтось використовував соцмережу для підриву демократії».

Нагадаємо, що американський спецпрокурор Роберт Мюллер отримав ордер на пошук нових даних щодо продажу рекламних оголошеньу Facebook у рамках розслідування про можливе втручання Росії у вибори президента США.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: