Яценюк і Байден обговорили відновлення цілісності України

Яценюк і Байден обговорили відновлення цілісності України

Це - повернення Донбасу і Криму

Серед пріоритетів, які обговорювалися на зустрічі лідера політичної партії «Народний фронт» Арсенія Яценюка з віце-президентом США Джозефом Байденом, - відновлення територіальної цілісності української держави.
«Це - повернення Донбасу і Криму», - повідомив Яценюк по завершенні зустрічі у Вашингтоні у вівторок, 28 червня.
Лідер «Народного фронту» наголосив, що американські лідери дуже багато зробили для України: «Сполучені Штати були одними з перших, які стали на захист територіальної цілісності і незалежності української держави. США інвестували мільярди доларів в українську економіку і підтримують український народ».
Яценюк нагадав, що разом із адміністрацією США Україна провела декілька ключових реформ, серед яких - реформа поліції. Лідер «Народного фронту» повідомив, що передав віце-президенту Байдену план подальшого реформування української поліції: «Нам необхідна як фінансова, так і технічна підтримка».
Серед втілених змін – енергетична незалежність української держави: «Ми нарешті продемонстрували, що ми здатні не залежати від російського газу. І саме завдяки нашим спільним зусиллям зі США цього вдалося досягнути».
«На порядку денному стоїть питання щодо так званого Північного потоку-2, який Росія намагається збудувати в обхід України і позбавити Україну як транзитних можливостей, так і доходів від транзитування і транспортування газу», - наголосив він.
Ще одна реформа – це реформа українського оборонного сектору: «Міністерство оборони і українське військо отримувало і отримує допомогу від американської адміністрації як через тренування, так і надання необхідної військової амуніції - для того, щоб боронити українську державу».
«Реформування оборонного сектору залишається одним з ключових пріоритетів як для України, так і для всього світу. Адже ми захищаємо не тільки свою державу – ми захищаємо європейські кордони. Ту Європу, якій зараз потрібна єдність», - наголосив Яценюк.
Фотогалерею візиту можна переглянути тут.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: