Яценюк: Популізм завершується банкрутством економіки і крахом країни

Яценюк: Популізм завершується банкрутством економіки і крахом країни

«Розповідають, що тільки отримають владу - завтра підвищать зарплати й пенсії і взагалі буде введена нова національна грошова одиниця сильніша, ніж долар США чи євро. Не можна тратити більше, ніж заробляєш», - зазначив лідер «Народног

Яценюк стверджує, що є прихильником «дуже жорсткої бюджетної дисципліни»

Популізм і гра з сентиментами населення завершується банкрутством економіки і крахом країни. Про це сказав лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк під час зустрічі зі студентами й викладачами Тернопільського національного економічного університету (ТНЕУ) у вівторок, 11 грудня, що відбулася на запрошення його керівництва.

Лідер «Народного фронту» підкреслив, не можна тратити більше, ніж заробляєш. «Це можна робити рік, два чи три. Проте якщо робити так на постійній основі, це може мати для країни катастрофічні наслідки, як відбулося на початку 2014 року», - зауважив Яценюк.

За словами політика, країна потрапила у вир популізму і політичної брехні. «Розповідають, що тільки отримають владу - завтра підвищать зарплати й пенсії і взагалі буде введена нова національна грошова одиниця сильніша, ніж долар США чи євро. Не можна тратити більше, ніж заробляєш», - зазначив лідер «Народного фронту».

1_05

Яценюк наголосив, якщо постійно витрачати більше, ніж заробляти, це може мати для країни катастрофічні наслідки, як відбулося на початку 2014 року.

Яценюк стверджує, що є прихильником «дуже жорсткої бюджетної дисципліни».

Він нагадав, що коли став прем'єр-міністром, в кінці лютого 2014-го на Єдиному казначейському рахунку було 108 тисяч гривень.

«Нам залишили 108 тисяч на 42 мільйони населення, а ще - 73 мільярди доларів боргів, що треба обслуговувати», - згадав політик.

«Бюджетний дефіцит становив 10%. За рік ми скоротили його до 2,5%. Так, для цього потрібні були непопулярні заходи. Та коли ми збалансуємо державні фінанси, це дасть ще один поштовх для розвитку економіки, - зазначив Арсеній Яценюк.

«Народний фронт», за словами Яценюка, виступає за розширення повноважень Національного банку.

«Вважаю, що тут треба провести аналогію, що є у федеральної резервної системи Сполучених Штатів. Центральний банк повинен відповідати за економічне зростання і за створення робочих місць», - поінформував голова партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк.

Як повідомлялося, Яценюк відмовився підтримувати Порошенка на виборах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: