Річниця Гройсмана. Стан автошляхів у країні найгірший за останні п’ять років

Річниця Гройсмана. Стан автошляхів у країні найгірший за останні п’ять років

За оцінками спеціалістів «Укравтодору», оприлюднені цифри руйнації доріг не остаточні – до середини квітня показник може зрости ще на третину

За даними Державного агентства автомобільних доріг України («Укравтодор»), після осінньо-зимового періоду українські дороги зазнали значних ушкоджень, а рівень їх деформацій є найгіршим за останні п’ять років.

Про це зазначив в.о. голови «Укравтодору» Славомір Новак у відповіді на інформаційний запит «Главкома».

Чиновник повідомив, що наразі ямковістю уражено 10,5 млн кв. м доріг. До середини квітня руйнація ще може зрости на третину.

Найбільше пошкоджено автошляхи в Одеській – в ямках 1,3 млн кв. м, Луганській – 990 тис. кв. м, Дніпропетровській – 964,2 тис. кв. м, Полтавській – 768,1 тис. кв. м областях.

(для перегляду документа натисніть на зображення)

Водночас, за даними «Укравтодору», протягом 2010–2016 років за прорахунки в організації в роботи було звільнено 13 керівників обласних Служб автомобільних доріг. Щодо притягнення посадовців до адміністративної чи кримінальної відповідальності за неякісний стан доріг керівництво «Укравтодору» не надало відповіді.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на початку свого урядування поставив вимогу підлеглим забезпечити високу якість проведення ремонту доріг. 

«Будь-яку латку на дорозі можливо зробити по-різному... Мені треба, щоб у кожному куточку України як за державні кошти, так і за місцеві кошти співфінансування, знову ж таки від децентралізації, ці роботи проводилися. Не взимку, не в дощі, а в нормальних умовах», – наголосив главу уряду на початку літа 2016 року. Потім прем'єр у стилі радянських вождів вижджав на місце ремонту доріг для фотосесій і заяв на тлі дорожньої техніки. Зокрема Гройсман наголошував, що розвиток доріг та дорожнього господарства в Україні є одним з найважливіших пріоритетів уряду.

Як відомо, на ремонт доріг в Україні в 2017 році передбачено рекордних 30 млрд гривень. За них планується відремонтувати 2-2,5 тис. км автомобільних доріг та 80 мостів.

У червні 2016 року «Укравтодор» запустив інтерактивну онлайн-мапу ремонту доріг. На ній нанесені усі об’єкти поточного середнього ремонту, розпочаті роботи, загальна вартість будівництва об’єктів, проектно-кошторисної документації, терміни виконання та генеральні підрядники.

Раніше міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявляв, що в Україні зруйновані і небезпечні практично всі дороги, проте держава зараз може дозволити собі лише ремонт найбільш зруйнованих магістралей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: