Янукович закликав ЄС зняти з нього санкції і ввести їх проти української влади

Янукович закликав ЄС зняти з нього санкції і ввести їх проти української влади

На думку Януковича, після рішення суду ЄС Раді Євросоюзу слід визнати свої помилки і скасувати санкції

Колишній президент-утікач Віктор Янукович закликав Євросоюз зняти з нього санкції і зайнятися переслідуванням «високопоставлених злочинців в нинішній українській владі». Про це він заявив в інтерв’ю РИА Новости.
«Після рішення суду Раді ЄС слід визнати свої помилки і скасувати ці санкції. І якщо Рада ЄС дійсно має на меті підтримати верховенство права в Україні, то він введе санкції стосовно високопоставлених злочинців в нинішній українській владі. Ось проти них санкції ЄС відмінно спрацюють, і в Україну можна буде повернути багато вкрадених грошей, і кредити МВФ будуть непотрібні», - заявив Янукович.
За його словами, вводячи санкції, ЄС «фактично закрив» йому «доступ до можливості політичного врегулювання кризи в Україні».
«Вони обґрунтували санкції «підтримкою верховенства права» і «захистом прав людини в Україні». Але з тих пір ситуація в Україні постійно погіршується. Нинішня українська влада порушує базові права людини, а про верховенство права в Україні зовсім забула. І в цьому велика частка провини політиків ЄС», - сказав Янукович.
Нагадаємо, сьогодні Загальний суд Європейського Союзу визнав неправомочним рішення Євросоюзу застосувати санкції проти екс-президента України Віктора Януковича, його сина Олександра та екс-глави Адміністрації президента Андрія Клюєва на період з 6 березня 2014 року по 5 березня 2015 року, але правомочним на період з 6 березня 2015 року по 6 березня 2016 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: