Ярославський додасть $999 999 до $1 млн Зеленського за розробку вакцини від коронавірусу

Ярославський додасть $999 999 до $1 млн Зеленського за розробку вакцини від коронавірусу
Бізнесмен Олександр Ярославський

«Я не можу дати більше, ніж президент, це нетактовно», - пояснив Ярославський суму нагороди за вакцину

Бізнесмен Олександр Ярославський в інтерв’ю «Радіо Свобода» розповів про боротьбу з коронавірусом на Харківщині.

Зокрема, бізнесмен запросив до Харкова провідних українських вчених-вірусологів і пообіцяв нагороду за винахід вакцини проти коронавірусу.

«Я не можу дати більше, ніж президент, це нетактовно. Я не можу дати стільки, скільки дав президент, це теж нетактовно. Плюс до того мільйону, який дає президент Зеленський, я дам мільйон мінус один долар - 999 тисяч 999 доларів», - заявив Ярославський. 

Як відомо, власник і президент DCH був одним з учасників зустрічі в Офісі президента 19 березня, коли обговорювалася участь великого бізнесу в протидії пандемії.

Ярославський подякував президенту за організацію цієї наради: «Я думаю, голів адміністрацій йому не було сенсу спеціально збирати. А ми (бізнесмени) рідко буваємо у президента, він зібрав нас, щоб задіяти в цій боротьбі з коронавірусом». На припущення журналістки, що ніби «області віддали на відкуп» бізнесмен відповів: «Який відкуп, якщо така біда?». А на її запитання: «Чи є у нас держава?», він відповів «Бізнес, як виявилося, у нас точно є».

Бізнесмен розповів, що іще до початку епідемії в Україні він отримав тривожне повідомлення від свого друга, китайського мільярдера Джека Ма. Потім завдяки йому ж дізнався, чим ПЛР-тести відрізняються від експрес-тестів, а потім і зміг організувати поставку в нашу країну високоточних лабораторних тест-систем. Як відомо, 50 тисяс ПЛР-тестів Джек Ма подарував Україні після розмови з Ярославським, після чого бізнесмен купив за свої гроші ще 100 тисяч ПЛР-тестів по $8,5 кожен. І додатково організував закупівлю реагентів для всіх цих тест-систем. «Без них би ми тести на парканах розклеювали», - пояснив він.

Характеризуючи стан справ на Харківщині, бізнесмен підкреслив: «Буду говорити як харків'янин, конкретно. Я готовий себе порівнювати з трактором ХТЗ, тому що ми випускаємо відмінні трактори. Я не відповідаю за Харківщину, я відповідаю за те, за що я взявся. Тобто відповідаю за те, щоб все було добре. Я на боці порядку і дисципліни».

Ярославський також прокоментував свою взаємодію з органами влади. «Система відпрацьована: влада швидко зорганізувалася, переконала людей, що треба подбати про себе, не гуляти без діла, а люди у нас дисципліновані. Я з мером на контакті цілодобово. В області, я так розумію, менше питань, але ми регулярно телефонуємо один одному. Губернатор класний хлопець. Ніколи не буває без шорсткостей, чик-чик-чик все стало на свої місця і погнали. Це не той час, коли треба сидіти і дутися один на одного. Треба працювати», - зазначив підприємець.

А обговорюючи спільну з харківським мером акцію роздачі продуктових і лікарських наборів, бізнесмен нагадав про те, як свого часу влада і бізнес боролися за право проводити матчі Євро-2012 і проводили цей турнір.

«Люди нас знають. Знають, що, коли взялися за «Металіст», порвали всіх у футболі. Взялися за Євро-2012 - перемогли. Вони знають, що ми переможці. Тобто, якщо ми за щось беремося, то це 100% успіх. Люди знають, що Саша і Геша (Геннадій Кернес) - все в повному порядку. Ну, і Альоша (Кучер), звичайно. Людям потрібна впевненість», - сказав Ярославський.

Окремо Ярославський розповів про свою ідею створити всеукраїнський центр вірусології в рамках створюваного зараз технопарку «Екополіс ХТЗ».

«Прийшла ідея створити центр для боротьби з такими епідеміями. Я даю гроші. Мер висловив підтримку, що він буде допомагати. Центр буде створений на базі клініки заводу ХТЗ, тому що там є приміщення 6 тис кв. м. Ми купимо найсучасніше обладнання», - запевнив він.

На завершення інтерв'ю Ярославський підкреслив, що залишається в Україні і буде докладати всіх зусиль для боротьби епідемією. «Я не можу захворіти - хто працювати буде, боротися з коронавірусом? І полетіти не можу. Аеропорт належить мені, і він закритий», - додав він.

Нагадаємо, днями до Харкова прибула перша партія медичного обладнання для вірусологічного центру Олександра Ярославського.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: