З Донбасу до Росії під конвоєм відправлять 25 «відмовників»

З Донбасу до Росії під конвоєм відправлять 25 «відмовників»

Розвідка інформує, що до Донецька прибув підрозділ Управління охорони та конвоювання Федеральної служби виконання покарань РФ

Значно збільшилася кількість кадрових російських військових, які не бажають бути співучасниками воєнних злочинів військово-політичного керівництва РФ та відкрито відмовляються продовжувати брати участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.
«26 вересня ц.р. до м. Донецьк прибув підрозділ Управління охорони та конвоювання Федеральної служби виконання покарань РФ з метою супроводження близько 25 російських військовослужбовців, які відмовились брати участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України та перебували на посадах командного складу і технічних спеціалістів переважно у підрозділах 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) та 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1-го АК (Донецьк) ЗС РФ, а також 4-ї (Алчевськ) та 7-ї (Дебальцеве) окремих мотострілецьких бригад 2-го АК (Луганськ) ЗС РФ», – ідеться в повідомленні.
Розвідка інформує, що основна причина конвоювання «відмовників» – виключення можливості вивезення на територію Росії будь-яких бойових документів (бойових наказів та розпоряджень, топографічних карт з бойовою обстановкою) та інших свідчень (фотокарток, показів свідків, аудіозаписів), що можуть бути використані в російських та міжнародних судах як докази фактичної участі військовослужбовця у неоголошеній війні Росії проти України (бойових діях на тимчасово окупованій території сходу України) та отримання злочинних наказів вищого командування ЗС РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: