З українського банку вкрали 10 млн доларів

З українського банку вкрали 10 млн доларів
Банкомат, Україна

Хакери крадуть гроші, використовуючи систему SWIFT

Злочинні угруповання хакерів Carbanak/Akunak і Buhtrap атакують українські банки через систему SWIFT. Про це повідомляє київське відділення меджународной організації IT-фахівців ISACA, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Хакери створили і розмістили у відкритому доступі набір інструментів для проникнення в банки та інші фінансові установи. ISACA нещодавно була залучена до розслідування крадіжки близько $10 млн в одному з українських банків.

Його назва не розголошується. Після проникнення в банк, хакери кілька місяців вивчають його роботу і внутрішні процеси. Потім вони використовують повноваження легітимних користувачів для проведення платежів через міжнародну міжбанківську систему платежів SWIFT і систему електронних платежів СЕП, а також атакують банкомати.

«На даний момент скомпрометовано десятки банків (в основному в Україні та в Росії), з яких вкрадено сотні мільйонів доларів», - повідомляють в ISACA.

В організації вважають, що хакери вже проникли в більшість українських банків. В даний момент зловмисники проводять вивчення бізнес-процесів і готуються до проведення шахрайських операцій.

«Банки зараз не діляться такою інформацією взагалі та бояться розголосу», - заявляє президент київського відділення ISACA Олексій Янковський. На його думку, на рівні країни необхідно створити центр обміну інформацією про подібні атаки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: