За останні три роки за захистом до України звернулися 318 громадян Росії

За останні три роки за захистом до України звернулися 318 громадян Росії

Статус біженців отримали лише 23 росіяни

Протягом 2014-2017 років по захист до України звернулися 318 громадян Росії.

Про це у відповіді на інформаційний запит «Главкома» повідомив голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк.

За його даними, найбільше звернень було зафіксовано 2014 року – 130. У 2015 і 2016 роках спостерігався певний спад – 79 і 75 звернень, відповідно. За п'ять місяців цього року 34 громадянина РФ попросили захисту України.

Соколюк зауважив, що Державна міграційна служба, вивчаючи офіційні документи громадян Росії, бере до уваги інформацію Українського бюро Інтерполу, Генеральної прокуратури України, Мін’юсту, Держприкордонної служби та СБУ щодо перебування заявників у міжнародному розшуку, фактів перетину державного кордону та вчинення ними злочину неполітичного характеру за межами України. Також перевіряються відомості на порушення кримінального законодавства України.

(для перегляду документа натисніть на зображення)

Таким чином, за останні три роки статус біженців одержали 23 росіяни. Ще 16 громадян РФ визнано особами, які потребують додаткового захисту.

Відмови від Державної міграційної служби України отримали 92 особи.

Нагадаємо, що на початку липня в одному з пунктів пропуску на кордоні з РФ сім'я росіян попросила статус біженців в Україні, прийшовши пішки з маленькою дитиною.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: