За три місяці на військову службу за контрактом прийнято 1006 жінок

За три місяці на військову службу за контрактом прийнято 1006 жінок
Жінки в українській армії

Це майже на 40% більше, ніж за попередні три місяці

За неповні три місяці дії наказу Міноборони України, завдяки якому жінки отримали можливість обіймати ще додатково 63 військові посади в лавах ЗСУ, на військову службу за контрактом прийнято 1006 жінок. Про це повідомила народний депутат з фракції «Блок Петра Порошенка» Ірина Фріз на Форумі в рамках проекту по боротьбі з гендерними стереотипами у національній та місцевій політиці України, інформує прес-служба БПП.

Вона пояснила, що це як бойові, так і небойові посади: водій, інструктор, кулеметник, лаборант, мінометник, навідник, начальник пральні, перекладач, розвідник, стрілець-снайпер, гранатометник, командир бойової машини, командир відділення, старший пекар, стрілець-зенітник тощо. «За інформацією Міністерства оборони, за неповні три місяці дії наказу № 292 на військову службу за контрактом прийнято 1006 жінок. Це майже на 40% більше, ніж за попередні три місяці», – відзначила депутат.

Фріз переконана в тому, що пріоритетом МФО на майбутнє є сприяння реалізації Національному плану дій щодо виконання Резолюції ради Безпеки ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: