Заборгованість підприємств перед Пенсійним фондом перевищила 20 млрд грн

Заборгованість підприємств перед Пенсійним фондом перевищила 20 млрд грн

Найбільшими боржниками перед Пенсійним фондом є економічно активні підприємства - 75,2% або 15,5 млрд грн

На сьогодні заборгованість платежів до Пенсійного фонду економічно активних підприємств, а також тих, які перебувають у стані банкрутства, становить 20,6 млрд грн. Про це сказала сьогодні на брифінгу заступник голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко.

«Станом на сьогодні заборгованість платежів до Пенсійного фонду складає 20,6 млрд грн. Ця заборгованість складається, насамперед, зі сплати ЄСВ, що становить 8,7 млрд грн, заборгованість зі сплати страхових внесків за період до 2011 року – це 1 млрд грн, заборгованість відшкодування пільгових пенсій – 10,3 млрд грн і 0,1 млрд грн – це заборгованість з фінансування різниці на виплату пенсій науковим працівникам», - розповіла заступник голови фонду.

Також вона уточнила, що загальна заборгованість з початку 2017 року зросла на 1,7 млрд грн.

Крім того, з її слів, найбільшими боржниками перед Пенсійним фондом є економічно активні підприємства - 75,2% або 15,5 млрд грн.

Заборгованість перед Фондом підприємств, які перебувають у процедурах банкрутства (або в яких відсутні активи для погашення заборгованості), становить 24,8% або 5,1 млрд грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: