Захід повинен робити набагато більше, щоб тримати Путіна під контролем - Newsweek

Захід повинен робити набагато більше, щоб тримати Путіна під контролем - Newsweek
Фото terminal3.bg

Росія більшою мірою готова застосувати військову силу, не дивлячись на те, що її військовий потенціал поступається потенціалу Заходу

В останні тижні Росія знову почала нарощувати сили біля кордонів України і навіть провела військові навчання, які вона могла б використовувати в якості прикриття для раптового нападу. Ці події знову ставлять перед Заходом питання про надання додаткової допомоги Києву, щоб він зміг дати відсіч агресії Росії. Про це пише американське видання Newsweek.

«Небажання США збільшити ступінь своєї військової участі в сирійській війні призвело до того, що в цьому конфлікті Захід займає другорядну позицію, тоді як російська авіація допомагає військам Асада тримати в облозі Алеппо. Стриманість Америки ставить під удар угоду про часткове припинення бойових дій в Сирії, яке в лютому уклали Росія і США, і позбавляє Захід можливості впливати на результат конфлікту», - зазначає видання.

В статті йдеться, що відправивши в Сирію тільки невелике число бійців спецназу, Захід може вплинути на результат війни в набагато меншою мірою, ніж Росія. США заявляють про те, що «атаки на цивільне населення Сирії спричинять серйозні наслідки», проте ця заява вже втратила свій сенс.

«Можливо, Москва вже не хоче розширювати масштаби своєї агресії в Європі і підтримувати Асада у військовому плані. Можливо, Кремль збільшує військовий тиск, тільки щоб зміцнити свої позиції в дипломатичній сфері. Можливо, Росії доведеться проявити стриманість в силу ослабленої економіки, ізоляції від Заходу і того факту, що чисельність її військ набагато менша за чисельність військ НАТО. Проте відновлення військового тиску на Україну і зростання інтенсивності бомбових ударів в Сирії вказують на те, що нинішніх зусиль Заходу, можливо, недостатньо для того, щоб змусити Росію відмовитися від прагнення підірвати інтереси Заходу», - пише видання.

«Головна причина полягає в тому, що Росія більшою мірою готова застосувати військову силу, не дивлячись на те, що її військовий потенціал поступається потенціалу Заходу. Незважаючи на прийняті в Варшаві рішення, Заходу варто ще раз переглянути свій підхід до стримування агресії Росії», - резюмує видання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: