Захист оскаржив проведення Умерову психіатричної експертизи

Захист оскаржив проведення Умерову психіатричної експертизи
Фото ru.krymr.com

Адвокат Полозов зазначає, що в психіатричній лікарні до Умерова ставляться загалом непогано, йому навіть надають деяку медикаментозну допомогу, без якої, на думку адвоката, він міг би померти

Захист заступника Меджлісу Ільмі Умерова оскаржив проведення йому психіатричної експертизи. Про це заявив адвокат Умерова Микола Полозов, передає телеканал «112 Україна».

За його словами, апеляційна скарга на рішення про проведення примусової психіатричної експертизи судом ще не розглядалася. Однак адвакт вважає, що сам факт її проведення є прикладом агресивного тиску на Умерова.

«Захист оскаржив це рішення суду (про направлення на психіатричну експертизу. - Ред.), апеляційна інстанція ще не розглядала скаргу. Абсолютно очевидно, що це елемент репресивного тиску на Умерова. Співробітники ФСБ знають, що це стара, хвора людина, і таким цинічним чином жорстоко поводяться, відправляючи на абсолютно непотрібну експертизу», – сказав Полозов.

Водночас Полозов зазначає, що в психіатричній лікарні до Умерова ставляться загалом непогано, йому навіть надають деяку медикаментозну допомогу, без якої, на думку адвоката, він міг би померти.

«Його помістили до Республіканської психіатричної лікарні, до відділення для осіб, які проходять психіатричну експертизу. Треба сказати, що керівництво стаціонару докладає зусиль для того, щоб забезпечити йому більш-менш людські умови, хоча в тих умовах це зробити дуже складно. Вже ведеться експертиза, лікар з ним проводить бесіди, звичайно, належного медичного забезпечення там немає, це не кардіологічне відділення, але ліки, які він приймає, йому дозволяють їх приймати, тому що без них він би просто помер. Вчора приходив до нього слідчий, обурювався тим, що захист та рідні Умерова, здіймають галас. Каже, що це шкодить справі. Моя думка є протилежною: якщо слідчий ФСБ каже, що галас шкодить справі, отже, навпаки – потрібно шуміти набагато голосніше», – сказав Полозов.

Стан здоров'я затриманого в Криму заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова характеризують як тяжкий. Вчора повідомлялося про те, що Умерову різко погіршало – нього стався гіпоглікемічний шок, він втрачав свідомість.

Нагадаємо, Умерову висунули звинувачення за ст. 280.1 КК РФ – публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ. У тексті звинувачення зазначено, що Умеров 19 березня 2016 р. в ефірі телеканала ATR говорив про необхідність повернення Криму і Донбасу під юрисдикцію України. Тому слідчий ФСБ визнав це діями, спрямованими на порушення територіальної цілісності РФ. 12 травня Умерову вручили підписку про невиїзд.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: