Закриття трубопроводу «Північний потік»: «Газпром» просить допомоги в України – Forbes

Закриття трубопроводу «Північний потік»: «Газпром» просить допомоги в України – Forbes

НАК готовий до транзиту, однак нагадав: значні коливання обсягів не передбачені умовами контракту між «Нафтогазом» та «Газпромом»

Трубопровід «Північний потік» закрито на ремонтні роботи в Балтійському морі, і тепер шлях через Україну є єдиною реальною альтернативою для Росії, щоб дістатись до газового ринку Європи, пише Forbes.

«Нафтогаз» підтвердив, що росіяни повернулись. «Газпром» збільшив заявку на транзит цими вихідними до 315 мільйонів кубічних метрів газу. Добова заявка збільшилась на 47 мільйонів кубометрів за останні сім днів», - повідомляє «Нафтогаз».

Це принесе Україні більше грошей від Росії, зауважує Forbes. «Нафтогаз», зі свого боку, запевняє: «НАК «Нафтогаз України» готовий забезпечити виконання збільшених заявок в повному обсязі, хоча такі значні коливання обсягів транзиту не передбачені умовами контракту між «Нафтогазом» та «Газпромом».

Плановий ремонт «Північного потоку» триватиме 11 днів. А от українська система не закривається на ремонт, що робить її однією з найбільш надійних газотранспортних систем Європи, зазначає видання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: