Запорізький мер запропонував створити робочу групу з екології

Запорізький мер запропонував створити робочу групу з екології

Володимир Буряк провів нараду щодо виконання меморандуму про спільні дії Запорізької міської ради та промислових підприємств в сфері поліпшення довкілля

Сьогодні в запорізькому міській раді міський голова Володимир Буряк провів нараду за підсумками виконання меморандуму про спільні дії Запорізької міської ради та промислових підприємств в сфері поліпшення довкілля в Запоріжжі. На нараді були присутні генеральні директори найбільших промислових підприємств регіону, які поставили підписи під цим документом 9 червня поточного року: підприємства «Запоріжсталь», «Запоріжкокс», «Запоріжвогнетрив», «Укрграфіт», інші.

Також участь у нараді взяли депутати міської ради, представники громадськості та ЗМІ. Промисловці відзвітували про виконання заходів в рамках меморандуму.

За підсумками наради міський голова Запоріжжя Володимир Буряк доручив створити робочу групу при міськраді, до складу якої увійдуть як фахівці-екологи, так і представники громадськості.

Очолить робочу групу голова депутатської комісії з питань екології міськради Олексій Басов. Взяти участь в її роботі зможе будь-який бажаючий городянин.

За словами мера, перед групою стоїть завдання щодо підготовки та внесення змін до чинного екологічного законодавства. Зокрема, необхідно забезпечити на місцях право на проведення позачергових перевірок на промислових підприємствах, і домогтися, щоб екологічний податок залишався в бюджеті міста. За словами мера, міська влада і жителі зможуть отримати важелі для управління процесом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: