Запуск вільної торгівлі між ЄС та Канадою покаже помилковість дій популістів, – Трюдо

Запуск вільної торгівлі між ЄС та Канадою покаже помилковість дій популістів, – Трюдо

Трюдо вважає символічним запуск дії угоди

Трюдо заявив, що Канада та ЄС наполегливо працюють, аби Угода про вільну торгівлю набула чинності якомога раніше

Початок дії Угоди про вільну торгівлю між Канадою та ЄС вкаже на помилковість позиції популістів та протекціоністів по всьому світу. Таку думку висловив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє «Укрінформ».

«Це послужить символічній меті: продемонструє, що країни можуть зближатися та укладати важливі торговельні угоди у час, коли сили протекціонізму та популізму загрожують перешкодити можливостям для споживачів, працівників і малих підприємців, які пропонує хороша торговельна угода», - сказав Трюдо.

Він додав, що Канада та ЄС наполегливо працюють, аби Угода про вільну торгівлю набула чинності якомога раніше. «Запевняю, що наш міністр торгівлі та його європейські колеги наполегливо працюють, аби Угода набула чинності на тимчасових умовах. Це позитивним чином вплине на 90% усі тарифів, що існують між Канадою та ЄС», - зазначив глава уряду Канади.

Додамо, що Угода про вільну торгівлю вже була ратифікована парламентами ЄС та Канади. Наразі завершуються останні перемовини, аби вона набула тимчасової чинності. Повна імплементація Угоди стане можливою після завершення її ратифікації парламентами усіх 28 держав-членів ЄС. Одразу після попереднього запуску Угоди, між Канадою та ЄС буде взаємно скасовано близько 98% мит, а після повної імплементації лібералізації зазнають 99% тарифів.

Раніше Трюдо заявив, що говорити про скасування візового режиму для поїздок громадян України до Канади поки що зарано.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: