Затримання нацгвардійця в Італії: допит призначено на 17 липня

Затримання нацгвардійця в Італії: допит призначено на 17 липня
Затриманий в Італії український нацгвардієць Віталій Марків

На цьому засіданні ще не буде розглядатися питання про обрання запобіжного заходу для Марківа

Попередній допит у справі українського нацгвардійця Віталія Марківа, затриманого за звинуваченнями у загибелі італійського журналіста на Донбасі 2014 року, призначений на понеділок, 17 липня.

Він відбудеться вранці у в’язниці в місті Павії на півночі країни, повідомив «Радіо Свобода» адвокат арештованого Раффаеле делла Валле.

На цьому засіданні, уточнив захисник, ще не буде розглядатися питання про обрання запобіжного заходу для Марківа.

«Ми заявимо про невинуватість затриманого. Це буде попередній допит, щоб зрозуміти, як розвивалися події», – додав делла Валле.

За словами адвоката, сторона захисту за сприяння українських дипломатів в Італії продовжує готувати матеріали, щоб довести невинуватість затриманого військовослужбовця. Італійський правник зауважив, що справа його підзахисного – надзвичайно складна, бо йдеться про факти трирічної давнини за умов складної міжнародної ситуації.

«Ми будемо просити суддю надати дозвіл на спеціальну юридичну процедуру міжнародного права, яка дозволить допит свідків в Україні. Це є одна з технічно-юридичних проблем справи», – пояснив делла Валле.

Посилаючись на конфіденційність розслідування, він не уточнив, чи вже готовий перелік свідків в Україні.

Нагадаємо, 1 липня українська Генпрокуратура повідомила, що в Італії затримано заступника командира взводу першого батальйону Нацгвардії ім. Кульчицкого Віталія Марківа за підозрою у вбивстві фоторепортера, громадянина Італії Рокеллі поблизу м. Слов'янськ Донецької області в травні 2014 року.

Проти Марківа дає свідчення французький журналіст Вільям Рогелон, який постраждав в ході обстрілу під Слов'янськом в травні 2014 року. За словами заступника генерального прокурора України Євгена Єніна, французький журналіст може помилятися.

Також глава МВС Арсен Аваков пояснив послові Італії «абсурдність» звинувачень щодо нацгвардійця Маркова.

За версією італійського слідства, Марків убив італійського фотокора в результаті обстрілу авта з Рокеллі і Рогелоном зі 120-мм міномета. Хоча, як стверджує український військовий журналіст Олексій Цаплієнко, батальйон Марківа на той момент не мав у своєму розпорядженні такого важкого озброєння.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: