Затримання Улюкаєва: Путін понад рік відстежував операцію ФСБ проти міністра

Затримання Улюкаєва: Путін понад рік відстежував операцію ФСБ проти міністра

Глава РФ отримував всю інформацію з початку оперативної розробки – Пєсков

Міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв перебував у розробці ФСБ більше року. Про це повідомляє РІА «Новини» із посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Прес-секретар глави РФ Дмитро Пєсков повідомив, що Володимир Путін із самого початку був у курсі оперативної розробки глави МЕР і отримував усю інформацію у цій справі.

«Президенту, звичайно, повідомлено. Він у курсі. Йому було повідомлено, власне, в момент початку оперативної розробки. Тобто він отримував всю інформацію. Але це дуже серйозні звинувачення. І вердикт винести щодо спроможності цих звинувачень може лише суд», – заявив Пєсков.

ДовідкаМісяць тому «Роснефть» повідомила, що уклала договір купівлі-продажу акцій державного пакету АНК «Башнефть» і «повністю виконала свої зобов'язання за договором, перерахувавши 329,7 млрд рублів на рахунок федерального казначейства».

«Вся сума – 329 млрд 690 млн рублів – надійде в бюджет», – заявив тоді Олексій Улюкаєв, оголосивши операцію з продажу 50,0755% акцій «Башнефть» закритою.

Коментуючи вибір покупця, глава мінекономрозвитку РФ заявив, що пропозиція компанії «Роснефть» була єдиною, що перевищувала оцінку консультантів, та варіювалася від 297 до 315 мільярдів рублів.

За словами Улюкаєва, пропозиція «Роснефти» перевищувала ринкову вартість акцій на 30 вересня на 20%.

Нагадаємо, старший співробітник вашингтонської Атлантичної ради Андерс Аслунд назвав арешт міністра економічного розвитку РФ Олексія Улюкаєва одіозним поворотом, який можна порівняти з убивством Нємцова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: