Заворушення на Одещині: завтра ромам дадуть можливість мирно виїхати із села

Заворушення на Одещині: завтра ромам дадуть можливість мирно виїхати із села

Завтра з 09:00 місцевим ромам буде дано можливість мирно забрати свої речі та виїхати із села

Завтра вранці ромам дадуть можливість мирно зібрати речі і виїхати із села Лощинівка на Одещині. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомила голова Ізмаїльської райдержадміністрації Валентина Стойкова.

«Досягнуто домовленість, що тим ромам, які проживали в Лощинівці, завтра з 09:00 буде дано можливість мирно забрати свої речі та виїхати із села», — повідомила Стойкова.

Вона зазначила, що у ромської громади візьмуть контактні дані людей, з якими будуть зв’язуватися для підтримки правопорядку з їхнього боку.

«Друге. Враховуючи, і ми усвідомлюємо, що ці роми далеко не заїдуть, вони осядуть в Ізмаїльському районі, досягнуто домовленість, що вони дадуть нам перелік контактних осіб, з якими ми зможемо говорити з ромською стороною щодо дотримання ними порядку», — повідомили в РДА.

Також в селі Лощинівка буде посилено заходи охорони правопорядку.

«Також ми з лощинівцами обговорювали посилення тієї народної дружини, яка у них є, створення будинку шерифа і закріплення за ними одного дільничного, тому що зараз на три села — один дільничний. Звичайно, він не може забезпечити правопорядок», — сказала Стойкова.

Як повідомляв «Главком», у селі Лощинівка ввечері 27 серпня сталося резонансне вбивство 9-річної дівчинки, у якому підозрюється чоловік ромської національності. Ця трагедія спровокувала масові заворушення серед місцевого населення.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: