Жебрівський пояснив англійському депутату чому Крим не «ісконно русская зємля»

Жебрівський пояснив англійському депутату чому Крим не «ісконно русская зємля»

До перепису 1897 року в Криму переважало татарське населення, зазначив губернатор

Губернатор Донецької області Павло Жебрівський розповів про історію державних утворень в Криму британському депутату, який сказав, що Крим – споконвіку російська земля.

У Facebook Жебрівський написав, що Донецьку область відвідала делегація британського парламенту. Один з депутатів сказав про приналежність Криму Росії.

« Про «ісконно русскій Крим». Один із депутатів (мабуть, причарований рускім міром і Russia Today) намагався розповісти нам російську байку. Я йому пояснив, що історія державних утворень на території Кримського півострова починається як мінімум з 6 століття до нашої ери. Тобто, не менше 2500 років. З них, античні грецькі держави – майже 2 000 років, генуезькі колонії – понад 300 років, Кримське ханство – майже 350 років, Російська імперія – 134 роки. Навіть якщо додати 30 років РРФСР, то буде 164 роки «російського чобота» на території Криму», – написав губернатор.

Крім того, до перепису 1897 року в Криму переважало татарське населення, вказав губернатор.

«Наступне. Згідно із Першим загальним переписом населення Російської імперії 1897 року, в Таврійській губернії (куди входив і Крим) українці становили 42% населення, росіяни – 28%. татари 14%. А у самому Криму явно переважали кримські татари (на схемі зеленим кольором). Окрім, звичайно, міст Севастополь, Ялта, Феодосія, Керч та Сімферополь, де оселились російські чиновники, стояли великі російські військові залоги і «окопувалися» відставники», – підкреслив Жебрівський. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: