Жителя Південної Кореї оштрафували за правку сторінки у Вікіпедії про президента

Жителя Південної Кореї оштрафували за правку сторінки у Вікіпедії про президента
Президент Південної Кореї Мун Чже Ін

Програміст в лютому 2017 року виправив сторінку Мун Чже Іна, який був тоді кандидатом на пост президента

Громадянина Південної Кореї оштрафували на чотири мільйони вон (близько трьох тисяч євро) за зміни на сторінці президента країни у Вікіпедії.

Про це повідомляє RFI.

Програміст на прізвище Янг в лютому 2017 року виправив сторінку Мун Чже Іна, який був тоді кандидатом на пост президента, додавши неправдиву інформацію про його північнокорейське громадянство. За версією слідства, цим Янг хотів перешкодити йому виграти вибори.

Президента Південної Кореї часто звинувачують у зв’язках з Пхеньяном. Мун Чже Ін, син біженців з Північної Кореї, виступає за діалог з Кім Чен Ином. Сам президент Південної Кореї звинувачення в зв’язках з Пхеньяном спростовує.

Як зазначається в рішенні суду, 53-річний житель Південної Кореї поміняв також громадянство мера міста Соннам Лі Джемьон, популярного лівого політика.

«Зміни сторінок у Вікіпедії могли зіпсувати образ політиків в очах електорату», – йдеться у вироку.

Суд взяв до уваги пом’якшуючі обставини. На думку судді, малоймовірно, що виборці повірили інформації про північнокорейське громадянство, а через шість годин після внесення змін Янг сам видалив неправдиві відомості з Вікіпедії.

Мун Чже Ін був обраний президентом Південної Кореї в травні 2017 року. Попередній президент Пак Кін Хе піддалася імпічменту після звинувачень в корупції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: