Журналіст, який звільнився з «1+1», стверджує, що критику Порошенка не пускають в ефір

Журналіст, який звільнився з «1+1», стверджує, що критику Порошенка не пускають в ефір

У момент, коли стало незручно критикувати Порошенка, пасажі критичного змісту почали викреслювати з сюжетів особисто керівники телеканалів – Бобровников

Керівники телеканалів не випускають в ефір критику діяльності президента Петра Порошенка. Про це розповів Олексій Бобровников, який донедавна працював спеціальним кореспондентом каналу «1+1», пише «Детектор медіа».

«У момент, коли стало незручно критикувати Порошенка, пасажі критичного змісту почали викреслювати з сюжетів особисто керівники телеканалів. Я знаю про це не з чуток», – зазначив він.

«Мовчання, відсутність критичного мислення і свободи в реалізації ось таких незручних тем, іншими словами, цензура, залишається глобальною проблемою наших редакцій, і в цьому сенсі з часів Майдану мало що змінилося. За великим рахунком, взагалі нічого», – додав він.

За словами Бобровникова, цензура продовжує застосовуватися і до менш «масштабних» тем. «З маленькими темами відбувається щось схоже, але це менш помітно. Вся країна дізналася про історію Андрія Галущенка, яку нам вдалося витягнути на поверхню і яка більше півроку не давала спокійно спати всім фігурантам цього вбивства. Водночас безліч таких же історій пройшли без жодної згадки в центральних медіа», – розповів журналіст.

Колишній спецкор додав, що питання щодо подібних випадків «повинні звучати на кожному брифінгу Муженка, Матіоса, Півторака, Парубія, Грицака та інших, хто прийде після них». «Тому що це національна безпека. Чи не йти від незручних тем, щоб, мовляв, «не наганяти хвилю», а реально притягувати до відповідальності винних, щоб іншим не кортіло», – наголосив Бобровников.

За його словами, в результаті єдина людина, яка висвітлює цю тему, – адвокат Женя Закревська. Потім депутат з доблесної партії «Самопоміч» бере на поруки одного з потенційних підозрюваних у цій смерті – людину, з якою у загиблого був особистий конфлікт. «Мені пише мій давній приятель, помічник нардепа цієї високодемократичної структури, мовляв, що ти думаєш про цю ситуацію? Я пересилаю йому пост Закревської з Фейсбуку. Партія в шоці, можливий винуватець убивства (або як мінімум потенційний ключовий свідок) не дає жодних свідчень, розгулюючи на волі, слідство як не велося, так і не ведеться», – каже журналіст.

Водночас Бобровников звернув увагу на досягнення в питанні свободи ЗМІ: «Головного ворога в особі Росії ми нарешті почали ідентифікувати». «Але і тут факап, тому що в ефірі залишаються телеканали, де навіть очевидне продовжує трактуватися як неймовірне», – додав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: