Журналісти з'ясували, ким є затриманий «кримський диверсант»

Журналісти з'ясували, ким є затриманий «кримський диверсант»

В окупованому Криму нібито затримано Євгена Панова, жителя Запорізької області, якого ФСБ звинувачує і підготовці теракту

39-річний Євген Панов, якого російська ФСБ оголосила «кримським диверсантом» і співробітником української роззвідки, воював в АТО і є активістом «Самоборони» у місті Енергодар Запорізької області. Громадське радіо повідомляє, що Панов служив у 37-му окремому мотопіхотному батальйоні ЗСУ під позивним «Юджин» і демобілізувався у серпні минулого року.

Затриманий працює водієм на Запорізькій АЕС, окрім того, він є одним із лідерів «Самооборони» в Енергодарі, у 2014-му році стояв на блокпосту на в'їзді у місто. Також Євген Панов на волонтерських засадах працював у місцевому виконкомі.

Це підтверджує Катерина Сергацкова, журналістка «Української правди», яка особисто знайома з Пановим.

Як відомо, у середу російська ФСБ поширила заяву, про начебто дві спроби українських військових напасти на Крим та влаштувати там теракти, під час яких загинули російський військовий і боєць ФСБ.

Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а секретар РНБО Олександр Турчинов – істеричними і брехливими.

Після повідомлення ФСБ Путін звинуватив владу України у терорі і пообіцяв «не проходити повз». Крім того він заявив про те, що «не бачить сенсу у нормандських переговорах». 

Тим часом окупанти Криму заявили про «негласне оголошення війни».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: