ЗМІ: братам Суркісам загрожує до 12 років через оборудки із «Запоріжжяобленерго»

ЗМІ: братам Суркісам загрожує до 12 років через оборудки із «Запоріжжяобленерго»
Григорій та Ігор Суркіси

ЗМІ повідомляє, що НАБУ вже викликало братів Суркісів на допит, на який олігархи після кількох неявок таки були змушені прийти

Григорію та Ігорю Суркісам загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі. Про це повідомляють «Публичные люди» з посиланням на НАБУ.

Як уже повідомлялося раніше, в квітні в Німеччині був затриманий екс-нардеп і колишній глава компанії «Енергомережа» Дмитро Крючков. Крючков проходить у справі розкрадання коштів у «Запоріжжяобленерго», частина акцій якого належить державі, а частина - братам-олігархам Григорію та Ігорю Суркісам.

За даними НАБУ, Дмитро Крючков був формальної фігурою. Де-факто підприємством керував нинішній віце-президент УЄФА Григорій Суркіс, представники якого входили до керівних органів компанії «Енергомережа». Бюро підозрює їх в тому, що саме вони давали Крючкову вказівки, завдяки яким «Енергомережа» обікрала «Запоріжжяобленерго» на 346 мільйонів гривень через скупку прав вимоги боргів перед обленерго. Зараз через це «Запоріжжяобленерго» працює за нульовим алгоритмом, віддаючи всі отримані від споживачів гроші в столицю, а співробітники підприємства вже шість місяців не отримують зарплати.

ЗМІ повідомляє, що НАБУ вже викликало братів Суркісів на допит, на який олігархи після кількох неявок таки були змушені прийти.

Завдяки затриманню в Німеччині Дмитра Крючкова, в НАБУ вже отримали додаткову інформацію, яка буде залучена до вже наявних фактів зловживань. Оскільки мова йде про розкрадання коштів в особливо великих розмірах, Кримінальний кодекс передбачає покарання за такий злочин від 7 до 12 років позбавлення волі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: