ЗМІ: Депутати БПП критикують Садового за темниками

ЗМІ: Депутати БПП критикують Садового за темниками

Журналіст заявив, що нардепи висловлюються на адресу мера Львова тезами з темників

Депутати фракції БПП «Солідарність» у Верховній Раді України отримали так звані «темники» з рекомендаціями, як коментувати кризу, що склалась у Львові внаслідок пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив журналіст Денис Рафальський.

Журналіст навів цитату із рекомендацій, які отримали спікери БПП: «Варто нагадати, що Андрій Садовий є незмінним міським головою Львова з 2006 року. Власне, більша половина того сміттєзвалища утворилася вже при ньому. Він мав би прозвітувати перед містом та урядом, що зроблено за ці 10 років, щоб вирішити проблему сміття. Андрій Садовий володіє партією, що має одну з найактивніших фракцій парламенту. До березня 2016 року «Самопоміч» входила до урядової коаліції. Однак, маючи чималий політичний вплив, Андрій Садовий жодного разу не поставив питання вирішення проблеми сміття поки не спалахнула пожежа і не загинули люди».

«Багато депутатів вже відпрацювали їх, показавши, що вони серед адресатів», — пише Денис Рафальський.

Насамперед, йдеться про коментарі нардепів БПП Ірини Геращенко, Володимира Ар’єва та політтехнолога пропрезидентської фракції у ВР Віктора Уколова.

Нагадаємо, на 28 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі сталась пожежа. Експерти та місцева влада говорять, що причиною пожежі міг бути підпал. Внаслідок пожежі та подальшого обвалу загинули троє пожежників. Ще одну людину — еколога місцевого ЛКП — досі не знайшли. Пожежа трапилась в момент коли Львів вийшов на фінальну стадію погодження в Кабміні проекту будівництва нового сміттєпереробного заводу та рекультивації Грибовицького сміттєзвалища за кошти Європейського інвестиційного банку.

Міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до президента та прем’єр-міністра з проханням застосувати до Львова та сіл Малехів і Великі Грибовичі режим надзвичайної екологічної ситуації.

Джерело: 24 канал

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: