ЗМІ: ФБР вважає, що за вбивством російського екс-міністра Лесіна стоїть Путін

ЗМІ: ФБР вважає, що за вбивством російського екс-міністра Лесіна стоїть Путін
Екс-міністр у справах друку та телерадіомовлення РФ Михайло Лесін

Михайло Лесін був знайдений мертвим у готелі в центрі Вашингтона 5 листопада 2015 року

Колишній російський медіа-магнат, міністр у справах друку та телерадіомовлення РФ Михайло Лесін був убитий російськими спецслужбами. Лесін помер у Вашингтоні восени 2015 року. Тоді казали про нещасний випадок.

Про це розповіли американському виданню BuzzFeed News на умовах анонімності два агенти ФБР.

«Лесін був забитий до смерті», - наводяться слова одного з агентів ФБР.

«В Бюро немає жодної людини, яка б повірила, що Лесін напився, впав і помер. Всі переконані, що його вбили, і за цим стояли Путін чи Кремль», - зазначив представник правоохоронного відомства.

У Лесіна були зламані ребра, і раніше це не оприлюднювали.

Нагадаємо, Михайло Лесін був знайдений мертвим у готелі в центрі Вашингтона 5 листопада 2015 року. Там він повинен був розповісти Мін'юсту США про те, «як влаштована машина пропаганди Russia Today». За готель заплатило американське відомство, яке «вело якесь розслідування про RT». Розмова з міністерством була запланована на наступний день після смерті Лесіна.

Пізніше федеральний прокурор оголосив, що Лесін помер через падіння у стані сп'яніння. Смерть російського чиновника була визнала нещасним випадком, і прокурори закрили справу.

З 1999 по 2004 роки Лесін обіймав посаду міністра Росії у справах друку, телерадіомовлення і засобів масових комунікацій. З квітня 2004 року по листопад 2009 року він був радником президента. Лесін заснував компанію «Відео Інтернешнл». З 1 жовтня 2013 року по 12 січня 2015 року він обіймав посаду голови правління холдингу «Газпром-медіа».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: