ЗМІ: На Київській митниці процвітає сімейний бізнес

ЗМІ: На Київській митниці процвітає сімейний бізнес

Тупальський зі своїм братом створили митно-брокерську компанію під назвою ПП «Тріумф-СВ», повідомляють журналісти «2+2»

На Київській митниці процвітає сімейний бізнес. Про це повідомили у своєму сюжеті журналісти «2+2» програми «Люстратор 7.62».

Як стало відомо, тимчасовий виконувач обов’язків начальника Київської митниці ДФС, по сумісництву начальник митного поста «Столичний» Тупальський Сергій Васильович разом зі своїм рідним братом Тупальським Олександром ще у 2010 році створили митно-брокерську компанію під назвою ПП «Тріумф-СВ», яку офіційно зареєстрували за фактичним місцем його проживання. Цю інформацію було підтверджено візитом журналістів «Люстратор 7.62» за даною адресою. 

Цікавий факт, що ПП «Тріумф-СВ» почала здійснювати оформлення на митному посту «Святошино» лише з приходом Сергія Тупальського у ролі начальника поста. Коли він пішов на підвищення і очолив митний пост «Столичний», компанія, вже як закономірність, зникла з митного поста «Святошино» і почала оформлюватись тільки на посту «Столичний».

Тож зараз, коли Сергій Тупальський очолює Київську митницю, для компанії відкриваються просто необмежені можливості.

«Залишається загадковим лише одне питання: як одна людина, що числиться в компанії, може самостійно оформлювати сотні машин?!» – ідеться у сюжеті

Також у сюжеті повідомляють, що з початку 2015 року та до серпня цього ж року компанією «Тріумф-СВ» на митному посту «Святошино», де ще тоді керував Сергій Тупальський, було оформлено близько 500 митних декларацій, при чому зовсім різного товару, не пов’язаного зі сферою призначення. Серед них сантехнічні вироби, радіатори сталеві, меблі, подушки, садові парасольки, миючі засоби та багато іншого.

Начальник Одеської митниці Юлія Марушевська назвала таке явище не чим іншим, як «митними майданчиками», які створюються для того, щоб у компаній була можливість мінімізувати податки на кожній декларації. Також вона зазначила, що завдяки таким схемам держава втрачає мільйонні прибутки.

Журналістам не вдалося дізнатись думку Сергія Тупальського щодо цієї ситуації у зв’язку з раптовою відпусткою. Тож дуже чекають його та офіційної відповіді начальника Державної фіскальної служби Романа Насірова на запит «Люстратора 7.62»: «Чи була службова перевірка на виявлення факту особливої зацікавленості Тупальського С.В. щодо діяльності ПП «Тріумф-СВ»?»

Джерело: «Українські новини»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: