ЗМІ: Під Києвом тренують майбутніх проросійських «терористів»

ЗМІ: Під Києвом тренують майбутніх проросійських «терористів»

В цьому таборі під патронатом УПМ МП діти займаються спортом, грають у страйкбол, моляться і потроху вивчають воєнну справу

В Київській області, під патронатом і з ухвали Московського Патріархату (Спасо-Преображенський монастир в пгт Пісківка належить до УПЦ МП) веде діяльність такий собі козачий кадетський корпус імені Володимира Великого. Кожного літа, від початку його і аж до першого вересня тренують «казаки» українську молодь віком від 8 до 22 років.

3_01

«В цьому таборі діти займаються спортом, грають у страйкбол, моляться, і навіть потроху вивчають воєнну справу. Скромна здорова їжа. Мешкання на території монастиря. Інтернету ніякого. Все ніби належним чином. Ну, крім того, що Московський патріархат в цьому задіяний, а його діяльність в багатьох викликає підозри. А от якщо приглядітися, то волосся стає дибки», - пише depo.ua.
Дослідивши діяльність козачого кадетського корпусу ім. Володимира Великого, журналісти зробили висновки, що за багатьма ознаками табір схожий на розсадник «расеїзма».

4

Видання надає інтерв'ю з одним з хлопців, який, проходивши кілька років в таких козаках, пішов в терористи «ДНР». Він родом з Києва, каже, що мати виховувала його як російського патріота і впевнений, що Україна, Росія і Білорусь - це єдина країна і єдиний народ. «Я себе не вважаю українцем, бо якщо згадувати історію, то в 19-му столітті України не було, а була Росія і малороси. Я можу себе вважати малоросом, а це те ж саме, що і росіянин», - впевнений Андрій. «В 12 років пішов в «Вєрноє казачєство - проросійська організація. Нас там виховували в такому дусі, що ми росіяни. Грали в страйкбол, по лісах бігали і історію нам викладали, справжню історію Росії, а не ту, яку нам в школі викладали. Якби я шкільну сприймав, не було би такого відношення…», - розповідає він.


При цьому «Вєрноє казачєство» - це організація, з якою тісно співпрацює кадетський корпус імені Володимира Великого. І навіть більше – повну назву корпусу часто пишуть як «Кадетський корпус імені Володимира Великого Вєрного казачества».
В отаманах цього «казачєства» ходить такий собі Олексій Селіванов.
«Цього їх недоумкуватого дебіла, я пам'ятаю ще по МОУ, при міністрі Лебедєві він був головним по військово-патріотичній роботі, розповідаючи про «триєдиний російський народ». Потім був заарештований СБУ за організацію терористичної діяльності, а сьогодні засів в «ЛНР» (його обміняли на наших полонених) загрожує всіх судити, повісити і розстріляти. Брав безпосередню участь в бойових діях проти ВСУ», - розповідає про нього координатор групи «Інформаційний спротив» Костянтин Машовець.
Є відомості, що «Казачєство» тісно співпрацювало з деякими особами із УПЦ МП. Це священики та монахи з Лаври.
Нині покійний Олесь Бузина також брав активну участь у діяльності «Верного Казачества».
В вищезазначеному кадетському корпусі дітей по суті навчають воювати: воєнній справі, стрільбі, основам тактики, самооборони, військово-польовій медицині. Проводиться стройова підготовка. Для старших: система виживання, спеціальна вогнева підготовка, курс основ підготовки розвідника і підготовка штурмовика. Це влітку, на канікулах.

5

Решту часу в Києві працює гурток, в якому за 50 гривень на місяць (це називається благодійні внески) дитину продовжать тричі на тиждень навчати, як бути казаком. Як повідомили журналісту depo.ua, викладають російською мовою, бійців АТО серед викладачів нема.
Після розголосу, стало відомо, що в Сумах затримали засновника «Руського культурного центру». Під час обшуку у підозрюваного виявлено сепаратистські матеріали та «георгіївські стрічки».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: