ЗМІ повідомляють про загибель мера столиці Ємену

ЗМІ повідомляють про загибель мера столиці Ємену
Коаліція вже не раз завдавала авіаударів, які призводили до масової загибелі мирних жителів

Авіаудар забрав життя 82 осіб, ще 534 постраждали

Мер столиці Ємену Сани Абдул-Кадір Хілал загинув у результаті удару коаліції на чолі з Саудівською Аравією по жалобній процесії в Ємені.

Про це повідомляє РІА Новини з посиланням на The New York Times.

Раніше в уряді повстанців повідомили, що авіаудар забрав життя 82 осіб, ще 534 постраждали. За словами заступника глави відомства Нассера аль-Арглі, число жертв може зрости.

Авіаудар, завданий коаліцією, припав по залі, в якій проходила поминальна церемонія у зв'язку зі смертю батька глави МВС в уряді повстанців.

Офіційний представник повстанців у Сані Мохаммед Абдул-Салам заявив, що авіаудар по жалобній процесії став черговим актом геноциду з боку коаліції.

Столиця Ємену Сана перебуває під контролем повстанців-хуситів, позиції яких з 2015 року атакують ВВС арабської коаліції на чолі з Саудівською Аравією, яка виступає на стороні уряду.

Коаліція вже не раз завдавала авіаударів, які призводили до масової загибелі мирних жителів. Так, у жовтні минулого року коаліція зробила бомбардування по весільній церемонії, у результаті чого загинула 51 людина. У вересні минулого року кілька снарядів були скинуті на два весільних шатра - загинуло понад 130 осіб, більшість із них жінки й діти. Коаліція арабських країн заперечує свою причетність до цих авіаударів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: