ЗМІ: Трамп збільшить військове угруповання в Афганістані

ЗМІ: Трамп збільшить військове угруповання в Афганістані
Американські військові в Афганістані 

Повідомляється, що американський президент у своєму зверненні зажадає від офіційного Ісламабаду «перестати надавати притулок террористам»

Нова стратегія Білого дому щодо Афганістану передбачає збільшення американського військового контингенту в цій країні на чотири тисячі солдатів і посилення тиску на Пакистан

Про це з посиланням на чиновників з Вашингтона повідомляє CBS News.

У повідомленні говориться, що американський лідер Дональд Трамп задовольнить запити військового командування в Афганістані, збільшивши військову присутність США в цій країні, і зажадає від офіційного Ісламабаду «перестати надавати притулок террористам».

Начальник Центрального командування збройних сил США генерал Джозеф Вотел на минулих вихідних відвідав Пакистан і Афганістан, щоб «пропрацювати деталі на місцях».

В якості крайнього заходу впливу на Ісламабад у Білому домі можуть розглянути можливість внесення Пакистану в список країн - спонсорів тероризму, відмітило анонімне джерело. Більше того, цей крок скоротить об'єми допомоги країні і виключить Пакистан з числа основних союзників США поза НАТО.

Звернення Трампа до американців буде оприлюднено на військовій базі Форт-Мойер біля Вашингтона.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: