ЗМІ: У Мінінфраструктури планують змінити членів правління «Укрзалізниці»

ЗМІ: У Мінінфраструктури планують змінити членів правління «Укрзалізниці»

Про це повідомляють джерела в уряді

Міністр інфраструктури Володимир Омелян має намір змінити членів правління ПАТ «Укрзалізниця». Про це інформагентству «Голос» повідомило джерело в Кабінеті міністрів України.

З таким клопотанням міністр має намір повторно звернутися до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. Згідно з проектом документа, пропонується призначити п'ять нових членів правління, з яких троє іноземці і двоє громадян України. Таким чином, в правління ПАТ входитимуть 4 іноземця (включаючи пана Бальчуна) і двоє громадян України.

За словами співрозмовника, четверо із запропонованих кандидатур ніколи не мали відношення до транспортної галузі. Наприклад, серб Марчек Желько тривалий час працював в ресторанах швидкого харчування «МакДональдс» і «Швидко». Поляк Ремігіуш Пашкевич - професійний фінансист. Ще один кандидат, Олександр Бужор, до кінця минулого року працював фінансистом в системі НАК «Нафтогаз України». А безпекою повинен зайнятися професійний розвідник Сергій Озерян, який в кінці минулого року став директором з безпеки ПАТ «Укрзалізниця».

На думку співрозмовника агентства, перегляд складу правління дуже негативно позначиться на діяльності ПАТ.

«Дивіться, 20 квітня була узгоджена кандидатура Войцеха Бальчуна на пост глави правління. Майже два місяці з ним не можуть підписати трудовий договір. Міністр Омелян публічно заявляв, що якщо протягом місяця не будуть вирішені кадрові питання, то він піде у відставку, оскільки посадою не дорожить. І що в результаті? Бальчун виступає з концертами в Києві, клопотання про зміну членів правління прем'єр «загортає», галузь втрачає керованість через кадрову чехарду. Але про гучне грюкання дверима поки ніхто не чув», - зазначив чиновник.

За словами джерела, такий склад кандидатів в правління явно свідчить про намір міністра інфраструктури не стільки проводити реформи, скільки оптимізувати фінансові потоки на підприємстві та виставити ПАТ «Укрзалізниця» на приватизаційний конкурс.

«Наявність професійних фінансистів в новому складі правління - це вирок українським залізницям. Методи «оптимізації витрат» Войцеха Бальчуна в повній мірі відчули на собі і польські залізничники, і польські пасажири. Потрібно розуміти, що лібералізація галузі, про яку так люблять говорити в Кабміні, призведе виключно до втрати державою контролю над «Укрзалізницею» і зростанням тарифів на ж/д перевезення. Перш за все, пасажирські», - підкреслив він.

Нагадаємо, 25 травня Кабінет міністрів України призначив Віталія Жураковського виконуючим обов'язки голови правління ПАТ «Українська залізниця». За заявою прем'єр-міністра Гройсмана, контракт з главою ПАТ «Укрзалізниця» Войцехом Бальчуном планують підписати на цьому тижні. Передбачається, що глава «Укрзалізниці», який також відомий в Польщі як учасник одного з рок-колективів, буде отримувати заробітну плату в розмірі від $800 тис. до $ 1 млн на рік.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: