ЗМІ: Власник 112-го каналу просить політичного притулку в Австрії

ЗМІ: Власник 112-го каналу просить політичного притулку в Австрії

Джерела в СБУ повідомляють, що Онищенко пообіцяв фінансову і юридичну допомогу Подщіпкову в отриманні політичного притулку в Австрії

Власник 1% акцій телеканала «112 Україна» Андрій Подщіпков, який також є заступником керівника Партії простих людей Сергія Капліна, просить політичного притулку в Австрії. Про це повідомило джерело в Службі безпеки України, пише «Комсомольская правда в Украине».
«Онищенко пообіцяв фінансову і юридичну допомогу Подщіпкову в отриманні політичного притулку в Австрії, де Подщіпков перебуває останні кілька місяців після конфлікту з іншими акціонерами 112-го каналу. Ця інформація вже є в СБУ, МВС і МЗС України. Натомість Подщіпков повинен підтримати Онищенка в PR-кампанії зі створення образу переслідуваного українською владою», – повідомило джерело.
У понеділок, 26 вересня, в прямому ефірі телеканал «112 Україна» зробив заяву, в якій спростував всі заяви Подщіпкова про продаж 112-го каналу і повідомив, що Подщіпков передав акції, що перебувають у його володінні, в управління менеджменту каналу. Менеджмент каналу в своїй заяві також спростував інформацію про спроби придбання або вплив на канал представниками Адміністрації президента України.
Оголошений у міжнародний розшук бізнесмен, народний депутат Олександр Онищенко звинувачується Національним антикорупційним бюро України в розкраданні понад одного мільярда гривень з кінця 2013-го по 2016 рік від спільної роботи з ПрАТ «Укргазвидобування», дочірньою компанією НАК «Нафтогаз України».
Активність Подщіпкова також пов'язують з тим, що він може втратити контроль над каналом у разі приходу на нього колишнього менеджера телеканала «Інтер» Єгора Бенкендорфа, який недавно в інтерв'ю «Детектор Медіа» підтвердив факт надходження пропозиції від «112 Україна». «Можу підтвердити, що я отримав пропозицію від кількох каналів, у тому числі від «112 Україна», але остаточного рішення поки що не прийняв. Велике спасибі всім за пропозиції, але поки що я відпочиваю», – повідомив Бенкендорф.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: