ЗМІ: За Солошенком і Афанасьєвим із «Борисполя» вилетить президентський літак

ЗМІ: За Солошенком і Афанасьєвим із «Борисполя» вилетить президентський літак

Три літаки готові вилетіти за українцями

Президентський літак в аеропорту «Бориспіль» готовий вилетіти до Росії за Геннадієм Афанасьєвим (в 2014-му був затриманий у Криму) і Юрієм Солошенком (в РФ звинуватили в шпигунстві). Як повідомили Страна.ua джерела в аеропорту, зараз в терміналах оголошено підвищений рівень безпеки, літак готовий вилетіти в найближчі пару годин.

«Зараз до зльоту готові три літаки. Один із них вирушить до аеропорту «Внуково» в Москві. Перший - літак авіакомпанії «Україна» , який обслуговує Адміністрацію президента і особисто Петра Порошенка. Другий - військовий літак, що належить Нацгвардії. Третій - теж військовий літак, який належить Міністерству оборони. Найімовірніше, злетить перший, але, якщо раптом будуть якісь неполадки - може вирушити й будь-який із військових лайнерів», - повідомило нам джерело.

Нагадаємо, Геннадія Афанасьєва затримали в Криму в 2014 році разом з іншим фігурантом справи «кримських терористів» Олегом Сенцовим. Афанасьєва засудили до семи років колонії.

Колишнього гендиректора держпідприємства «Виробниче об'єднання «Зоря» (Полтава) Юрія Солошенка російський суд визнав винним у шпигунстві й засудив до шести років колонії.

Раніше повідомлялося, що ймовірно сьогодні, 14 червня, відбудеться обмін двох українців Геннадія Афанасьєва та Юрія Солошенка, яких незаконно утримують у Росії. Про це напередодні повідомило джерело в Адміністрації президента України. 

Українців Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенка, які перебувають у російських в'язницях, можуть повернути на батьківщину в обмін на двох росіян, причетних до подій 2 травня 2014 року в Одесі .

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: