Зупинено виплати 450 тисячам пенсіонерів Донбасу, за відновленням звернулись лише 80 тисяч - Розенко

Зупинено виплати 450 тисячам пенсіонерів Донбасу, за відновленням звернулись лише 80 тисяч - Розенко

Влада шукає механізм чіткої фіксації, що людина проживає на території, підконтрольній українській владі

За поданням СБУ були припинені пенсійні виплати приблизно 450 тисячам пенсіонерів. Але за три місяці прийшла за відновленням виплат лише шоста частина - 80 тисяч пенсіонерів Донбасу. Про це віце-прем’єр-міністр Розенко розповів в інтерв’ю «Главкому».

Влада зараз шукає чіткий механізм визначення, чи живе людина на території, підконтрольній українській владі, чи ні, щоб жодна копійка українського бюджету не йшла на територію окупованої України.
Віце-прем’єр-міністр вважає, що люди, які мають право на соціальну допомогу, пенсійні виплати, повинні підтверджувати факт свого проживання на підконтрольній Україні території. В цьому напрямку вже зроблені перші кроки. А саме: всі виплати проходитимуть через «Ощадбанк». Таким чином готівка буде зніматися в Україні – і це можливо буде проконтролювати. По-друге, реєстр Пенсійного фонду буде адаптований із системою МВС, СБУ і Державної прикордонної служби, і буде видно, хто виїжджає на територію, не підконтрольну українській владі.
Віце-прем’єр прокоментував ситуацію щодо пенсіонерів, які не будуть отримувати виплати, бо живуть на окупованих територіях. «Ми будемо чітко впливати на те, щоб не допустити фінансування тероризму. Наголошую: ми нікого з українських громадян не обмежуємо в соціальних виплатах, ми нікого не обмежуємо в пенсіях. Забрали роботу, зарплату, соцвиплати та пенсії в людей терористи й російські окупаційні війська, які захопили частину території України», - сказав Розенко.
Він додав, що мета влади – надати виплати та роботу вимушеним переселенцям. У держави немає фізичної можливості виплачувати пенсії та соцдопомогу на окупованих територіях. Такої ситуації, щоб люди просто приїздили на підконтрольну Україні територію за пенсією і повертались назад, також не буде – запевнив віце-прем’єр-міністр.
«За поданням СБУ, за списками, які були подані нам ще 3 місяці тому, були припинені пенсійні виплати приблизно 450 тисячам пенсіонерів. Навколо цього було багато штучних спекуляцій, окремі громадські організації нам розповідали, що ми порушуємо права людей... Але знаєте, скільки людей за оці три місяці прийшли за відновленням пенсійних виплат? Лише 80 тисяч. От вам реальне коріння проблеми», - сказав Розенко.
Він додав, що усі мають право на пенсії та соціальні виплати, але людям ніхто не заважає переїхати на постійне проживання на територію, підконтрольну українській владі, та отримувати належні виплати в повному обсязі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: