Зустріч Нормандської четвірки без Києва: Меркель заспокоїла, що дзвонила Порошенку

Зустріч Нормандської четвірки без Києва: Меркель заспокоїла, що дзвонила Порошенку

Меркель подзвонила Порошенку, щоб не було враження, що «ми щось вирішуємо за відсутності України»

Канцлер ФРН Ангела Меркель повідомила, що найближчим часом відбудеться телефонна розмова в «нормандському форматі». Про це вона заявила журналістам після завершення у суботу саміту G20 в Гамбурзі.

«Ми домовилися, що знайдемо час для того, щоб провести телефонну розмову вчотирьох, щоб обговорити подальші кроки», - сказала канцлер.

Меркель зазначила, що хоча нормандський квартет зустрівся втрьох – вона і президенти Франції Еммануель Макрон та РФ Володимир Путін - вона зателефонувала президенту України Петру Порошенку, «щоб не було враження, що ми щось вирішуємо за відсутності України».

У суботу вранці в Гамбурзі Меркель і президенти Франції і РФ домовилися, за її словами, «просувати процес», констатували, що йде він повільно, часом стагнує і навіть трапляються періодично відкати назад. Співрозмовники, зазначила канцлер, не намагалися прикрасити ситуацію.

Сторони залишаються в контакті, у цьому форматі, бо інших немає.

Меркель також зазначила, що рада тому, що в Гамбурзі змогли вперше зустрітися президенти Путін і Дональд Трамп. «Я вважаю, що треба говорити один з одним, а не одне про одного», - наголосила вона, зауваживши, що цілу низку проблем можна вирішити лише якщо Москва і Вашингтон працюватимуть спільно.

Раніше сьогодні у Гамбурзі на полях саміту G20 о 9.30 за київським часом пройшла зустріч у тристоронньому форматі лідерів ФРН, Франції та Росії. Меркель, Макрон і Путін домовились про розмову з Порошенком.

Напередодні українську тематику обговорювали у двосторонніх форматах, зокрема, Володимир Путін і президент США Дональд Трамп.

Путін і Трамп домовилися створити канал між представниками держав із врегулювання ситуації на сході України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: