Звільнення Умерова і Чийгоза: Кремль пішов назустріч проханню Ердогана

Звільнення Умерова і Чийгоза: Кремль пішов назустріч проханню Ердогана
Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз

Найближчим часом літак з Анкари доставить Умерова і Чийгоза у Київ

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України (фракція «БПП») Рефат Чубаров заявляє, що двох заступників голови Меджлісу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза видали Туреччині, далі вони мають попрямувати до України. Про це він сказав, відповідаючи на питання щодо інформації про передачу Туреччині Умерова та Чийгоза.

«Протягом останніх двох тижнів ми всі були в активній фазі, пов'язаній зі звільненням політв'язнів Криму, політв'язнів Кремля. Сьогодні вранці ми вступили в етап, пов'язаний зі звільненням заступників голови Меджлісу Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза», - сказав депутат.

Він пояснив, що «мало бути так, що вони вилітають до Туреччини, а потім вже прямують до України».

На запитання, яким чином було домовлено про видачу їх Росією Туреччині, парламентар підкреслив, що у звільненні заручників задіяно багато сторін, зокрема, це європейські політики, серед яких і канцлер Німеччини Ангела Меркель, а також залучалися президента Туреччини Реджеп Таїп Ердоган та президент України Петро Порошенко.

«Я думаю, що росіяни пішли по цьому шляху, що вони пішли назустріч проханню Ердогана», - сказав Чубаров.

Також на уточнення, чи були якісь умови звільнення Умерова й Чийгоза, Чубаров сказав: «Які можуть бути умови? Так, вони звільнили їх».

У свою чергу журналіст Осман Пашаєв повідомив, що Умеров і Чийгоз вже перебувають в аеропорту Анкари та мають незабаром вирушити у Київ. 

Як відомо, 9 жовтня президент України Петро Порошенко заявив про досягнення домовленості з президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом щодо координації дій у захисті прав і свобод громадян України в окупованому Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: