З’явилися перші версії самогубства начальника Качанівської колонії

З’явилися перші версії самогубства начальника Качанівської колонії

Екс-глава пенітенціарної служби зазначив, що у правоохоронцiв не було претензій до Первушкіна

Колишній керівник пенітенціарної служби Сергій Старенький висунув версію про причини самогубства Івана Первушкіна, який очолював Качанівську виправну колонію №54 в Харкові, коли там перебувала лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко.

Про це Старенький сказав в інтерв’ю 112.

Екс-керівник пенітенціарної служби підтвердив правдивість інформації про те, що Первушкин помер. За його словами, чи було це самогубством, повинно визначати слідство.

Старенький повідомив, пославшись на людей, які спілкувалися з Первушкіним, що у того були складнощі в сім’ї. Він вважає, що це ймовірна причина суїциду, і подія ніяк не пов’язане з діяльністю загиблого в колонії, де сиділа Тимошенко.

Екс-глава пенітенціарної служби зазначив, що у правоохоронцiв не було претензій до Первушкіна з приводу того, що в очолюваної ним колонії відбувала термін Тимошенко. Він додав, що загиблий при Тимошенко в колонії керував недовго.

У ЗМІ також з’явилася інформація з посиланням на неназване джерело, що Первушкін стражал від онкологічного захворювання. 

Нагадаємо, екс-начальник Качанівської виправної колонії №54 Іван Первушкін, який очолював установу, коли в ній утримувалася лідер ВО «Батьківщина», екс-прем'єр Юлія Тимошенко, звів рахунки з життям.

Як відомо, Іван Первушкін був начальником Качанівської виправної колонії в Харкові, де з 30 грудня 2011 року відбувала покарання екс-прем'єр Юлія Тимошенко, яку Печерський райсуд Києва засудив до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з РФ в 2009 році.

У вересні 2012 року Первушкін звільнився за власним бажанням.

22 лютого 2014 року Тимошенко була звільнена, після того як Верховна Рада прийняла відповідне рішення більшістю голосів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: