10 хвилин муки. Як Надія Савченко терпіла прийом на Банковій

10 хвилин муки. Як Надія Савченко терпіла прийом на Банковій

Надії Порошенко просто потиснув руку, а букет квітів подарував її матусі

Після зустрічі та палкої промови в аеропорту Надія Савченко поїхала в Адміністрацію президента. Прес-служба глави держави кілька разів переносила початок анонсованого виступу президента на Банковій, присвяченого поверненню Надії. Подія викликала чималий ажіотаж серед преси – в зал урочистих подій набилося більше ста журналістів. З великим запізненням захід все ж почався.

Президент подякував світовим лідерам, які сприяли поверненню Савченко і пообіцяв повернути Крим і Донбас під український суверенітет. Також він нагадав, що процес звільнення кілька разів зривався і виразив сподівання щодо повернення додому інших українських політв’язнів. Надії Порошенко просто потиснув руку, а букет квітів подарував її матусі.

Савченко трималась досить напружено, щоправда, в своїй промові зробила реверанс в сторону президента, похваливши Мінські угоди і пообіцявши зробити все, щоб вони були виконані. Проте відмітила, що мир можливий лише через війну та пообіцяла йти в бій за Україну до переможного кінця. А також наголосила, що за своє звільнення має дякувати українському народу, а не політикам. Після цього Порошенко вручив Надії зірку «Героя України». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: