Порошенко везе на Схід рекордну партію техніки (фото)

Волонтерська ініціатива
Порошенко везе на Схід рекордну партію техніки (фото)
Загалом з початку широкомасштабного вторгнення росії Петро Порошенко спрямував на допомогу ЗСУ понад 3 млрд 700 млн грн
фото: Європейська солідарність

На східний фронт вирушають тягачі Foden, DAF і Tatra, пересувні авторемонтні майстерні, лазне-пральні комплекси, дрони, шини для вантажівок...

Петро Порошенко з волонтерами ГО «Справа Громад» везуть на східний фронт рекордну партію техніки – тягачі Foden, DAF і Tatra, пересувні авторемонтні майстерні, лазне-пральні комплекси, дрони, шини для вантажівок та інше спорядження на загальну суму 51 млн грн.

Загалом військовим передають 29 одиниць автомобільної техніки та 164 квадрокоптери DJI Mavic.

Порошенко наголошує: прийшла зима, тож треба робити ще більше, аби підтримати воїнів на передовій.

«Зараз у нас є техніка, яку ми раніше не поставляли. Ми привели її до ладу. Це п’ять машин Tatrа, формула коліс 8 на 8, повітряне охолодження. Це військова машина, яку ми зібрали, зробили ТО. І вони йдуть в десятий армійський корпус», – показав Порошенко.

«Сьогодні відвантажуємо 8 вантажівок DAF, вони йдуть до десантників та артилеристів», – говорить ексрезидент.

Порошенко везе на Схід рекордну партію техніки (фото) фото 1

Постійний дефіцит на фронті – автомобільна гума.

«Це партія шин, їх сьогодні просять хоча б одну,  хоча б дві, бо машини «роззуті». Ми веземо 298 «уралівських» шин і 260 болотних. Це йде в десантні, сухопутні бригади та в підрозділи артилерійської розвідки», – пояснює Порошенко.

Порошенко везе на Схід рекордну партію техніки (фото) фото 2

Два потужних тягачі Foden вирушають у батальйон логістики командування ДШВ. Кілька бригад також отримають пересувні авторемонтні майстерні.

«На жаль, пошкодженої техніки у багато. 7 авторемонтних майстерень – це найбільша партія, яка одноразово відвантажувалася нашою командою. А також 7 лазне-пральних комплексів. Ми намагаємося встигнути, щоб вони були у кожному батальйоні, бо вже зима», – наголошує Порошенко. Також на фронт відвезуть тисячі окопних свічок, які виготовили волонтери, та будівельні матеріали для укріплення бліндажів.

Порошенко везе на Схід рекордну партію техніки (фото) фото 3

Порошенко, який днями повернувся з Міжнародного безпекового форуму у канадському Галіфаксі, каже: на кожній зустрічі із союзниками закликав не зволікати з постачанням зброї для ЗСУ, бо це пришвидшить нашу перемогу.

«А ми з цією технікою вже завтра будемо на Сході. І вже завтра наші бійці, які бережуть Україну і рятують нашу землю, які нищать ворога, отримають цю допомогу», – говорить Порошенко. 

Порошенко везе на Схід рекордну партію техніки (фото) фото 4

Загалом з початку широкомасштабного вторгнення росії Петро Порошенко спрямував на допомогу ЗСУ понад 3,7 млрд грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: