Як військові на Одещині відзначали річницю створення бригади «Південь». Фоторепортаж

Як військові на Одещині відзначали річницю створення бригади «Південь». Фоторепортаж

Бригада була створена у вересні 1940 року

З хвилини мовчання в пам’ять про загиблих на Сході України товаришів на стройовому плацу військової частини розпочалися заходи, присвячені 76-й річниці від дня створення однієї з механізованих бригад оперативного командування «Південь» Сухопутних військ ЗС України, повідомляє прес-служба Міноборони.

Також до військовослужбовців завітали представники Чорноморської селищної ради Лиманського району Одеської області, які подякували їм за мужність і героїзм, виявлені під час виконання завдань в районі АТО.

За успіхи у службі і навчанні воїнам вручили цінні подарунки та нагороди від командування. Кращі строковики отримали короткострокові відпустки та фотографії на фоні Бойового Прапору.

Створена у вересні 1940 року, ця механізована бригада пройшла тисячі кілометрів фронтового шляху в роки Другої світової війни, а з початком бойових дій на Сході України надійно стала на захист територіальної цілісності України. За два роки воїни військової частини неодноразово виявляли мужність і героїзм в боях з противником в районі населених пунктів Ізварине, Старобешеве, Амвросіївка, Кутейникове, Мар’їнка, прикривали державний кордон з Росією та спільно з іншими підрозділами відбивали атаки на Донецький аеропорт. У пам’яті назавжди залишаться імена та прізвища понад 70 бойових побратимів, які в ході АТО віддали життя за свободу й незалежність України.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: