Рекомендації до Угоди про Асоціацію з ЄС. Документ

Рекомендації до Угоди про Асоціацію з ЄС. Документ

«Главком» публікує вимоги, висунуті євродепутатами Україні

Європейський парламент готує чергову резолюцію щодо України. В жовтні євродепутати жорстко засудили порушення прав людини, вирок Юлії Тимошенко та тримання під вартою цілої низки колишніх урядовців. Саме з покращеннями в цих сферах і пов’язувалася перспектива підписання багатостраждального Угоди щодо Асоціації між ЄС та Україною. На жаль, ніяких покращень чи бодай найдрібніших кроків назустріч в цьому напрямку українська влада не здійснила. І невдалий вояж Віктора Януковича до Вроцлава це тільки підтвердив.

Нова резолюція Європарламенту розглядатиметься 1 грудня та стосуватиметься укладення Угоди щодо Асоціації між ЄС та Україною. В цьому документі парламентарі збираються дати свої рекомендації виконавчим органам Європейського Союзу, як поводити себе в переговорах з Києвом.

В останні кілька днів європейські чиновники натякали на те, що в цьому році підписання угоди може і не відбутися. Подібна інформація активно артикулюється і в українських ЗМІ. З іншого боку, минулого тижня ми все ж таки почули одразу кілька хороших новин з ЄС. Як повідомив європедутат Павел Залевські, 14 листопада комітет Європарламенту з питань зовнішньої торгівлі дав свої рекомендації до резолюції щодо України. В них депутати нібито закликали органи ЄС укласти угоду з Україною вже цього року. За словами цього ж обранця, 17 листопада Комітет з питань закордонних справ дав свої рекомендації до резолюції Європарламенту щодо угоди ЄС та України про Асоціацію. І в них містяться такі ж позитивні для нас заклики.

Ухвалений Комітетом з питань закордонних справ документ ще не готовий, адже до нього на засіданні 17 листопада вносили понад 160 поправок. Проте «Главком» отримав остаточне рішення Комітету з питань зовнішньої торгівлі. Воно надзвичайно цікаве та дає змогу поглянути на меркантильний бік ЄС та його депутатів у відносинах з Україною. Політики та справи Тимошенко в ньому не багато, проте є безліч положень, які дають нам зрозуміти економічні пріоритети у відносинах з Україною. Звичайно – це енергоресурси.

Пропонуємо вам неофіційний переклад Рекомендацій Комітету Європарламенту з питань зовнішньої торгівлі до резолюції щодо України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: